Mekane štrudle sa jabukama i orasima

Jabuka, to malo crveno slatko voće svojim primamljivim izgledom uvijek izvuče volju kod svake domaćice za spremiti bilo kakvu slasticu s njom.

Ja vam otkrivam svoju najdražu kombinaciju sa orasima, ali i sa mekim i prhkim tijestom koje će vas zasigurno osvojiti. Riječ je o slatkim štrudlama kao desert za svaku prigodu.

Sastojci koji su vam potrebni za tijesto:

  • 400 g glatkog brašna
  • 400 g oštrog brašna
  • 200 g maslaca
  • 300 ml mlijeka
  • 3 jaja
  • 1 vanilin šećer
  • 1 kvasac
  • 4 žlice šečera
  • 1 žlica bourbon vanilije
  • Naribana korica limuna

Nadjev:

  • Oko 2 kg jabuka
  • Žlica ruma
  • 4 žlice šečera
  • Žlica cimeta

Još:

200 g mljevenih oraha

Maslac za premaz

Upute za rad:

U toplo mlijeko razmrvite kvasac.

U veću posudu stavite brašno sa ostalim sastojcima. Kad je kvasac nabubrio, dodajte ga brašnu i zamijesite tijesto. Potrebno je mijesiti što duže, jer će tijesto od maslaca postati predivno glatko. Posujte sa malo brašna, pokrijte krpom i stavite na toplo mjesto da se diže.

Kad se tijesto odvostručilo, stavite ga na pobrašnjenu podlogu. Podijelite ga na 4 jednaka dijela.

Svaki dio razvaljajte i premažite ga nadjevom od jabuka koje ste prethodno očistili i naribali te dodali potrebne sastojke. Kada ste premazali nadjevom, posujte sa mljevenim orasima i zarolajte u štrudlu.

Tako ponovite sa ostalim tijestom.

U lim za pečenje stavite masni papir, te na njega slažite gotove štrudle.

Prije pečenja premažite sa rastopljenim maslacom.

Pecite na 180 °c stupnjeva oko 30 – 40 minuta, ovisno o pećnici.

Vaš desert je spreman za ugodno poslijepodne uz kavu sa obitelji ili prijateljima!

U slast!

Komentiraj